Na upały najlepsze lody...

Termometry poszły ostro w górę – to świetny czas na rozkoszowanie się smakiem lodów. Które najlepsze? Włoskie, „amerykańskie”, a może naturalne?
 

W upalne dni, nic nie chłodzi tak dobrze, jak, pyszne lody. Gdy temperatury szybują w górę, w lodziarniach ustawiają się długie kolejki. Po jakie lody sięgamy najchętniej?

- Są mody na lody. U nas od czterdziestu lat są włoskie i one zawsze cieszyły się popularnością. Był jednak czas, jeszcze trzy, cztery lata temu, kiedy popularniejsze były kręciołki, czyli lody „amerykańskie”. Teraz sprzedają się podobnie. Dobrze też sprzedają się lody gałkowe. Wszystko zależy od gustu – mówi pani Katarzyna właścicielka gryfickiej „Łakociarni”.

Nowością są lody w naturalnym wydaniu. W tym sezonie możemy je smakować właśnie w gryfickiej „Łakociarni”. - Lody rzemieślnicze, wprowadziliśmy je zaledwie kilka dni temu. Zastąpiliśmy nimi gałki z „Zielonej Budki”. Nasze lody nie zawierają chemicznych mieszanek, smakują inaczej, niż te wytwarzane przez wielkie firmy. Są zdrowe, naturalne i smaczne, co potwierdzają nasi klienci – mówi pani Katarzyna.

W sprzedaży dostępnych jest dwanaście rodzajów lodów naturalnych, od śmietankowych począwszy, poprzez czekoladowe, pistacjowe, jogurtowe, na słonym carmelu skończywszy. Są też gałki sorbetowe i te uwielbiane przez najmłodszych – guma balonowa, czy smerf – wszystkie naturalne i smaczne. A Wy jakie lody lubicie najbardziej?


 

DOŁĄCZ DO NAS NA FACEBOOK-U BĄDŹ ZAWSZE NA BIEŻĄCO!

Drobne ogłoszenia