Uczniowie „Miłosza” na zagranicznych praktykach

W ubiegłą sobotę uczniowie z gryfickiego „Miłosza” wyjechali na praktyki zawodowe do Włoch. Oprócz ciężkiej pracy młodzież w wolnym czasie poznaje Riolo Terme i smaki kuchni włoskiej.

Z czym nam się kojarzą Włochy? Z pizzą, lodami, zabytkami, karnawałem, gondolami... Ale nie ma tak dobrze! Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Czesława Miłosza, przebywający w Riolo Terme w ramach Projektu Erasmus+, jak na razie prężnie działają i wykonują swoje obowiązki. Ich miejsca pracy to: Muzeum Historii Rocca di Riolo, czterogwiazdkowy hotel, sklep z miejscowymi wyrobami, Biuro Informacji Turystycznej oraz restauracja. W wolnym czasie zwiedzają miasteczko i delektują się smakami włoskiej kuchni. Prawdziwy relaks i moc niespodzianek dopiero w poniedziałek, wtedy to zaplanowano wycieczkę do Florencji.

DOŁĄCZ DO NAS NA FACEBOOK-U BĄDŹ ZAWSZE NA BIEŻĄCO!

Drobne ogłoszenia